Algemeen

BUMPER1

Algemeen

Bij rijschool Robèrt Hoogers word je niet alleen opgeleid voor het motorrijbewijs, maar je wordt vooral geleerd hoe je het meest veilig en plezierig kunt motorrijden. Naast de lessen in voertuigbeheersing en verkeersdeelneming krijg je veel aanvullende lessituaties mee waarbij de omschrijving ‘GEVAARHERKENNING’ het best past. Dit is een element wat veelal pas wordt uitgediept in een voortgezette rijopleiding, maar dit krijgt in de rijlessen bij Robèrt Hoogers de plaats waar het hoort: in de basisopleiding motorrijden.

Tijdens de rijlessen hebben wij de mogelijkheid om de cursisten te filmen vanaf de volgmotor. Daarvoor wordt er een camera op de motor gemonteerd. Het voordeel hiervan is dat de cursist zelf kan zien wat hij of zij goed doet of wat nog voor verbetering vatbaar is. De filmfragmenten worden opgenomen en kunnen thuis worden gedownload.

Wij lessen met Yamaha XJ6; een hele prettige motor die vooral met de bijzondere verrichtingen heel makkelijk te sturen is. Volgens veel rijinstructeurs de fijnste lesmotor die momenteel beschikbaar is.

POV Camera

Robèrt is gediplomeerd motorinstructeur

Jaarlijkse bijscholing en meer dan 20 jaar ervaring in de motor-rijinstructie zorgen voor kwaliteit. Dit met oog voor detail en de persoonlijke aandacht die je als cursist verdient! Als kind leerde Robèrt al vroeg het plezier van motorrijden kennen door het rijden op een kleine crossmotor. Eenmaal 16 jaar kwam er natuurlijk een schakelbrommer en meteen op 18 jarige leeftijd het motorrijbewijs. In de loop van de jaren zijn er duizenden kilometers afgelegd op de weg en ‘offroad’ in veel verschillende landen. Voor komende jaren staat er op de ’to-do list’: het rijden van de Trans Euro Trail (TET) route. Door zelf ook nog steeds regelmatig te motorrijden blijft het eigen rijniveau op peil.

Motorkleding

Tijdens de rijlessen is er voldoende motorkleding beschikbaar. Helm, jas, motorbroek, laarzen en handschoenen zijn in verschillende maten aanwezig.

Theorie

Bij de rijschool is zijn goede theoriemiddelen te koop en ook via onze webshop: http://www.theorie-leren.nl/shop/school/rijschool-robert-hoogers.html

Om te voorkomen dat je te veel betaald voor je theorie examen: reserveer alleen via http://www.cbr.nl! (Inloggen met DIGID)

Examens

Er moeten drie examens voldoende worden afgesloten voordat je alleen de weg op mag:

  • theorie-examen
  • examen voertuigbeheersing
  • examen verkeersdeelneming   (examen in Meppel of Zwolle)

Klik hier om een PDF bestand te downloaden met een overzicht van de bijzondere verrichtingen tijdens het praktijkexamen .

Kijk ook eens hier…

Handige website met duidelijke uitleg over wat je moet controleren bij een motorfiets. Dit zal ook gevraagd worden bij het rijexamen.
www.voertuigcontrole.nl

Voor motoren, accessoires en kleding kun je terecht bij:

Hoeve Motoren

Backxlaan 39a, Nieuwleusen
www.hoevemotoren.nl
Ten Kate motoren

Rollecate 55, Nieuwleusen
www.tenkatemotoren.nl