Brommobiel

Brommobielrijlessen

Met een bromfietsrijbewijs mag je op een bromfiets en met een brommobiel rijden. Met een brommobielrijbewijs mag alleen met een brommobiel gereden worden.

BUMPER3
Theorie.

Er moet een theorie examen gedaan worden. Dit examen geldt zowel voor bromfiets als brommobiel. Nadat je geslaagd bent voor je theoriecertificaat gaan we het praktijkexamen plannen.

Praktijk.

Bij het praktijkexamen wordt gekeken naar de beheersing van het voertuig en naar je kijktechniek. Er worden alleen bijzondere verrichtingen gedaan op een afgesloten terrein.

Je moet goed kunnen sturen en remmen en met aangepaste snelheid de verrichting doen. Ook zul je moeten rijden alsof je in het verkeer rijdt en dus goed spiegels moeten kijken en om je heen.

Dit praktijkexamen bestaat uit elf oefeningen. Deze zijn verdeeld in 2 groepen. Een van de twee groepen zal de examinator kiezen om uit te voeren. De ‘stop in de bocht’ is in allebei de groepen meegenomen. Je mag alle oefeningen een keer overdoen. In de praktijk betekent dit dat je maximaal 12 oefeningen mag doen, waarvan je er uiteindelijk 5 voldoende moet hebben. Het examen duurt een half uur, inclusief ontvangst en eindgesprek