Auto

cropped-auto.jpg

De lessen

Wat kun je verwachten?

  • Minimaal 1 uur per week les.
  • Wij raden aan voor sneller resultaat: langer en vaker te lessen.
  • Halen en brengen vanaf huis, school of werk.
    (rondom Nieuwleusen, Oudleusen, Punthorst, Dalfsen en Zwolle)
  • Betalen per rijles kan, kiezen voor een pakket is voordeliger!
  • Hoog slagingspercentage, zie: www.rijschoolgegevens.nl
  • Het maken van een noodstop. Hoe hard kun je eigenlijk remmen met een auto?
  • Een bermvlucht. Wat moet je doen, en vooral niet doen als je onverwachts in de berm terecht komt.

De auto

We hebben 2 nagenoeg dezelfde types Audi A3. De auto is makkelijk te besturen en voorzien van airconditioning, cruise-control en navigatiesysteem.

Met één van onze comfortabele Audi’s leer jij jouw weg te vinden door de straten en steegjes van Zwolle en omgeving.

Hoeveel lessen heb ik nodig ?

Je wilt graag je rijbewijs halen, maar in een paar lessen kan tegenwoordig niet meer. Het verkeer is ingewikkelder dan vroeger en ook de risico’s zijn groter geworden. De tijd van het “rondje om de kerk” is allang voorbij. Daarom is het belangrijk dat je op een veilige, sociale en verantwoorde manier aan het verkeer deelneemt.
Hoeveel lessen je hiervoor nodig hebt is vooraf niet te zeggen. De één leert nu eenmaal sneller dan de ander.

Het landelijk gemiddeld aantal rijlessen bij iemand van 18 jaar is 40 tot 45 uur. Dit om goed voorbereid examen te gaan doen en elk jaar dat iemand ouder is, er één uur les meer nodig is.

Houd er dus rekening mee dat 30 uur les vaak voorkomt en 35 tot 45 uur les een goed gemiddelde is. De examens worden afgenomen door het CBR.

Bezuinig vooral niet op het aantal lessen want dit loopt vaak uit op een teleurstelling. Goedkoop wordt dan duurkoop want meerdere herexamens plus de nodige lessen die je weer moet nemen maken dat je nog duurder uit bent.

Wij zorgen er in ieder geval voor dat je met het juiste aantal lessen goed voorbereid op het examen komt. Een goede rijopleiding is immers de basis om veilig deel te kunnen nemen aan het verkeer.

Sterker nog: Een goede rijopleiding is een investering voor je leven!

Bij ons staat daarom het leren van verantwoord rijgedrag boven het “zo snel mogelijk examen doen”. Want dat doe je niet met een paar lessen !

De methode

Jouw rij-instructeur is RIS-gecertificeerd. Dit betekent dat jouw instructeur les geeft volgens de methode van de Rijopleiding in Stappen (RIS). Als je kiest voor het pakket leer je heel gestructureerd om te gaan met de auto en het verkeer. Stap voor stap werk je handelingsscripts door tot je veilig als chauffeur het verkeer in kunt.

Kijk ook op http://www.cbr.nl/ris.ppvoor meer informatie over de RIS.

De theorie

Koop hier je theorie boeken : http://www.theorie-leren.nl/shop/school/rijschool-robert-hoogers.html

Oefenen

Op de website http://www.autorij-instructie.nl zijn een aantal leerzame theorietoetsen te vinden. Om verkeersborden te oefenen: http://www.verkeersborden-oefenen.nl

Om je theorie examen te reserveren : https://theoriereservering.cbr.nl/default.aspx

Rijles filmen op HD kwaliteit

In overleg kan de rijles worden gefilmd. De HD recorder is uitgerust met 2 camera’s, de camera aan de voorzijde registreert beelden voor het voertuig met een bereik van 156 graden. De tweede camera registreert beelden in het voertuig, links, rechts en achter het voertuig met een bereik van 140 graden, zo zie je wat er in en om de auto gebeurt.

De HD Recorder is uitgerust met een ingebouwde microfoon. Geluiden binnen het voertuig worden opgenomen. Het gebruik van de HD Recorder verhoogt de veiligheid en beïnvloed in positieve zin het rijgedrag. Fouten gemaakt tijdens de les kunnen bekeken en besproken worden om zodoende de prestaties te verbeteren d.m.v. zelfreflectie. Op een laptop of iPad zijn beelden tijdens de les direct terug te halen en te bespreken.

De leerling kan alle beelden op de eigen SD kaart mee naar huis krijgen om zo zijn les terug te kijken en er dus van te leren.