Motor

BUMPER1

Algemeen

Bij rijschool Robèrt Hoogers word je niet alleen opgeleid voor het motorrijbewijs, maar je wordt vooral geleerd hoe je het meest veilig en plezierig kunt motorrijden. Naast de lessen in voertuigbeheersing en verkeersdeelneming krijg je veel aanvullende lessituaties mee waarbij de omschrijving ‘GEVAARHERKENNING’ het best past. Dit is een element wat veelal pas wordt uitgediept in een voortgezette rijopleiding, maar dit krijgt in de rijlessen bij Robèrt Hoogers de plaats waar het hoort: in de basisopleiding motorrijden.

Tijdens de rijlessen hebben wij de mogelijkheid om de leerlingen te filmen vanaf de volgmotor. Daarvoor is er een camera op de motor gemonteerd. Het voordeel hiervan is dat een leerling zelf kan zien wat hij of zij goed doet of wat nog voor verbetering vatbaar is. De filmfragmenten worden opgenomen op een SD kaart, welke de leerling dan mee naar huis kan nemen.

POV Camera

Robèrt is KNMV-gediplomeerd instructeur

De KNMV-Gediplomeerde instructeurs (KGI-er) zijn de betere van Nederland. Waarom? Heel simpel: op eigen initiatief en liefde voor het vak hebben ze naast hun wettelijke instructiebewijs een vervolgopleiding gevolgd bij de KNMV. Zij zien zelf in dat zij een verantwoordelijke taak als opleider voor het A-rijbewijs hebben. Het wordt steeds drukker in het verkeer met als gevolg dat je als motorrijder steeds kwetsbaarder wordt. De KNMV-opleiding is een intensieve training van 6 dagen. In deze training wordt erg hard gewerkt aan met name de eigen vaardigheid van de instructeur. Voor de consument is het belangrijk om te weten dat de erkenning op naam van de instructeur staat en niet op naam van de rijschool! Het is immers de instructeur waarvan je les krijgt. Zijn of haar kwaliteit is belangrijk. Regelmatig worden de KGI-ers bijgeschoold en geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen op het gebied van verkeer, wetgeving en rij-instructie. Elke KGI-er heeft als (h)erkenning een badge en muurschild met daarop zijn naam. De KNMV beveelt de toekomstige motorrijders de KNMV-gediplomeerde instructeurs van harte aan!

KNMV logo

Motorkleding

Tijdens de rijlessen is er motorkleding beschikbaar. Helm, jas, motorbroek, laarzen en handschoenen zijn in verschillende maten aanwezig.

Theorie

Bij de rijschool is zijn goede theorieboeken te koop en ook via onze webshop: http://www.theorie-leren.nl/shop/school/rijschool-robert-hoogers.html

Ook wordt er motortheorieles gegeven. Data in overleg met instructeur en leerlingen.

Om je theorie examen te reserveren : https://theoriereservering.cbr.nl/default.aspx

Examens

Er moeten drie examens voldoende worden afgesloten voordat je alleen de weg op mag:

  • theorie-examen
  • examen voertuigbeheersing
  • examen verkeersdeelneming   (examen in Meppel of Zwolle)

Klik hier om een PDF bestand te downloaden met een overzicht van de bijzondere verrichtingen tijdens het praktijkexamen .

Kijk ook eens hier…

Handige website met duidelijke uitleg over wat je moet controleren bij een motorfiets. Dit zal ook gevraagd worden bij het rijexamen.
www.voertuigcontrole.nl

Voor motoren, accessoires en kleding kun je terecht bij:

Hoeve Motoren

Backxlaan 39a, Nieuwleusen
www.hoevemotoren.nl
Ten Kate motoren

Rollecate 55, Nieuwleusen
www.tenkatemotoren.nl